Atunci când ai multe kilograme, slăbirea va afecta fermitatea pielii.
 
Pielea are capacitatea de a se expanda pentru a face loc grăsimii. Rămânând prea mult timp întinsă, fibrele de colagen și de elastină se deteriorează, pielea pierzându-și structura care îi sprijină fermitatea și elasticitatea, ceea ce atrage incapacitatea ei de a reveni la forma inițială.
Cu cât slăbești mai mult și mai repede, cu atât efectul pielii lăsate este mai vizibil.
Pentru a ști cum să previi lăsarea pielii, îți las mai jos recomandările pe care le ofer membrilor Comunității UP-GRADE și care au dat rezultate, dacă au fost respectate:
 

1. colagen hidrolizat

– administrat încă din momentul demarării procesului de slăbire. Un studiu a arătat că fermitatea pielii a crescut semnificativ după 4 săptămâni de administrare a colagenului și efectele s-au menținut pentru 12 săptămâni.
Colagenul hidrolizat presupune că proteinele sunt sparte in “cărămizi” foarte mici (aminoacizi) care sunt absorbite mai ușor în intestinul subțire, constituind elementele pentru formarea colagenului și a elastinei.
Elastina este o proteină, care conține ca si colagenul aminoacizii glicină si prolină și care se găsește în țesuturile conjunctive (cele care asigură conexiunea dintre alte țesuturi ale corpului sau organe), fiind de 100 de ori mai elastică decât colagenul.
Elastina oferă țesuturilor însușirea de a reveni la forma inițială după ce sunt întinse sau contractate, în timp ce colagenul conferă rezistență și flexibilitate.
Un alt motiv pentru a folosi colagen hidrolizat este acela că stimulează receptorii celulelor fibroblaste, crescând producția de colagen, elastină si acid hialuronic.
 

2. Vitamina C

– este implicată în procesul de formare a colagenului. Surse: legume și fructe de pădure.
 

3. Omega 3 din pește

– crește elasticitatea pielii. Surse: somon, hering, sardine, macrou sau supliment de Omega 3.
 

4. prea multă sare și prea puțin potasiu cresc reținerea de H2O.

Este nevoie ca în corp sodiul și potasiul să se găsească in echilibru, întrucât au efecte opuse. O ridicare a nivelului de sodiului va atrage reținerea de apă, în timp ce o creștere a nivelului de potasiu va elimina apa reținută.
Necesarul zilnic de potasiu este de 4,7 grame. Poți găsi acest mineral in cantități optime in pătrunjel (100 gr pătrunjel = 10 gr potasiu) și în roșii (100 gr roșii = 3 gr potasiu).
Necesarul zilnic de sare este de 5 grame. Având în vedere ca sarea este un agent antimicrobian, care prevenind dezvoltarea şi creşterea bacteriilor în produsele alimentare, citește lista cu ingrediente a produselor cumparate, pentru a nu consuma prea multa sare.
 

5. hidratarea:

– un studiu din anul 2019, în cadrul căruia s-au măsurat elasticitatea, extensibilitatea și capacitatea pielii de a reveni la starea inițială, a atestat ca acestea au fost mai mari în prezența unui aport adecvat de apă.
Un studiu din anul 2005 stabilea că te-ar avantaja să consumi circa 30 ml pentru fiecare kilogram corp. Deci, dacă ai o greutate de 90 kg ți se recomandă să bei 2,70 litri de apă;
 

6. masajul

– stimulează fluxul de sânge, ceea ce crește aportul de oxigen și de nutrienți, prevenind lăsarea pielii și sprijinind refacerea acesteia.
 

7. intermitent fasting

– adică un interval de masă de 4 ore și 20 de ore de pauză, crește autofagia. În anul 2016, Yoshinori Ohsumi, cercetătorul japonez specializat in biologie celulară, a primit Premiul Nobel, stabilind, printre altele, că lipsa hranei determină organismul să consume celulele îmbătrânite și bolnave, proteinele deteriorate, virușii și bacteriile.
Autofagia reprezintă un proces de autoconservare cu rol în întinerirea corpului.
 

8. H.I.I.T.

– practicat o data la 2 zile. Ajută dezvoltarea mușchilor slabi, determinând umplerea spațiului de sub piele eliberat de grăsimea subcutanată consumată de corp. Pielea va părea mai puțin lăsată, dezvoltând un aspect ferm și tonifiat.
Mișcarea sprijină irigarea țesuturilor și eliminarea elementelor toxice rezultate din metabolismul celular.
 

9. Hormonul de Creștere

– în timpul somnul este secretat Hormonul de Creștere – producția sa depinde în mare măsură de faptul că dormim.
Hormonul de creștere este esențial în refacerea țesuturilor, fiind un mesager chimic care transmite celulelor corpului mesajul că este momentul să înceapă procesul de reparație.
H.I.I.T. poate ridica cu până la 500% nivelul Hormonului de Creștere, nivelul fiind menținut până la 2 ore de la sfârșitul exercițiilor.
 
Aplicând recomandările oferite în cadrul acestui material, vei putea preveni lăsarea pielii, cu condiția să îți oferi răbdare.
Si da, tu poți!
Marian Bănățeanu
Health Coach

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *