NU ESTE VINA COPIILOR CĂ S-AU ÎNGRĂŞAT

Dacă îi acuzăm că nu se pot abține ori dacă mâncam în preajma lor alimente care îi îngrașă, nu îi ajutăm.

În drumul lor către o greutate sănătoasă, este important să ne reamintim că, încă de la o vârsta fragedă, ei sunt supuși unor presiuni imense, venite din zona:

– abținerii (de a nu mânca alimentele la care aveau acces înainte să debuteze schimbarea stilului alimentar)
și
– frustrării (de a fi în preajma celor dragi care pot mânca ceea ce pe ei nu îi avantajează).

Îi ajutăm, oferindu-le ceea ce părinții noștri nu ne-au oferit: răbdare, înțelegere, sprijin și nu abordările de tipul:

Stau lângă tine, până termini de mâncat„,
Nu poți să te uiți la desene animate decât dacă termini tot de mâncat„,
Eu cum pot să mănânc ceea ce trebuie? Tu de ce nu poți? Nu ai voință„.

Cum ne ajutăm copiii să slăbească?​

NICIODATĂ nu apelăm la o dietă.

Când vorbim despre slăbire, este nevoie să înțelegem rezistența copiilor în fața schimbării alimentare. Ei nu își doresc să slăbească (in cele mai multe cazuri părinții au stabilit asta pentru ei).

Vechile tehnici de convingere, de tipul șantaj, pedeapsă, recompensă și ceartă, nu funcționează în determinarea copiilor să mănânce alimente hrănitoare pentru a fi sănătoși și a slăbi. Fapt dovedit și de un studiu din anul 2011, care arăta că abordările clasice de a-i ajuta să slăbească pot fi contraproductive, creând problema pe care s-a intenționat să o prevină.

Şi asta se întâmplă, printre altele, întrucât:

Cu alte cuvinte, încercând să rezolve problema îngrășării copiilor, unii părinți o agravează.

Neavând instrumentele oferite de Programul UP-GRADE părinții „privesc” neputincioși cum cei mici mănâncă pe ascuns alimentele “interzise” sau se opun procesului de slăbire.

Pentru ca ai noștri copii să slăbească este nevoie, ca de-a lungul procesului de slăbire, să le fie SIMPLU și PLĂCUT.

Programul UP-GRADE nu îmbrățișează tehnica tradițională de abordare a procesului de slăbire, caracterizată prin  restricționarea accesului copiilor la anumite alimente și prin forțarea acestora să consume un spectru limitat de mâncăruri. Această abordare rigida îi determină pe cei mici să tânjească după alimentele interzise, punând în pericol procesul de slăbire.

În schimb, te va ajuta:

Programul UP-GRADE înseamnă simplitate și echilibru, nefiind loc de restricții, de privațiuni și de înfometare.

Şi da, în cadrul Programului UP-GRADE cei mici mănâncă și dulce, atunci când slăbesc. Există un dulce sănătos, care sprijină slăbirea.

Micii mei clienți învață de-a lungul Programului reguli simple pentru a-și alege alimente hrănitoare, care să îi sprijine să se dezvolte armonios și aibă o greutate care să îi avantajeze.

Ce oferă Programul UP-GRADE?

BONUS DACA PARTICIPI

unul dintre părinții copilului va rămâne membru PE VIATĂ, fără să plătească vreo taxă, în cadrul Comunității UP-GRADE și astfel copilul va primi sprijin și după finalizarea Programului.

Programul de slăbire pentru copii pleacă de la ideea că cei mici au nevoie de o varietate de macro și de micronutrienți pentru a se dezvolta armonios,
cerințele lor nutriționale fiind diferite de cele ale adulților.

Invitația mea este ca slăbirea să se producă doar in prezenta unui aport optim de nutrienți, pe care nu îi vor găsi în alimentele care aduc doar calorii goale.

Pentru a reuși în procesul de slăbire, copilul tău are nevoie de varietate alimentarā sănătoasă, pentru a îmbina utilul (adică aportul de nutrienți necesari dezvoltării sale armonioase) cu plăcutul (adică gustul încântător al alimentelor, care să îl facă să continue să mănânce ceea ce îl avantajează).

Când ne ajutăm copilul să slăbească și să își schimbe stilul alimentar, avem nevoie să privim și către noi și să înțelegem modul în care relațiile nesănătoase cu alimentația sunt transmise în familia noastră din generație în generație.

Avem nevoie să privim, așadar, și către propriul nostru stil alimentar. Un studiu din anul 2018 arăta că un copil are un risc crescut de 10 până la 12 ori de a avea obezitate, atunci când are doi părinți cu obezitate în comparație cu un copil care are ambii părinți cu o greutate sănătoasă. Şi după cum îți imaginezi, copiii își vor însuși stilul alimentar al adulților, care acționează ca modele pentru aceștia.

În încheiere, te las cu un gând:
NU ESTE VINA COPIILOR CĂ S-AU ÎNGRĂŞAT.