POVESTE ADEVĀRATĀ
.
Luni dimineața aveam 68 kg. Deși am mâncat LOW CARB, peste o săptămână cântăream 68,5 kg.
Nu ințeleg de ce m-am îngrășat.
.
La o scurtă analiză a meniului săptămânal a rezultat și faptul că:
Luni am băut doar 1 litru de apă.
Marti am mâncat câteva bomboane îndulcite cu maltitol.
Miercuri am mâncat în jur de 100 gr de brânză.
Joi am mâncat târziu, la ora 22.
Vineri m-am delectat cu puțin pop corn.
Sâmbătă m-am bucurat de o porție de paste low carb din proteină vegetală.
Duminică m-am uitat la un film și am mâncat niște fructe uscate.
.
Iată impactul asupra procesului de slăbire:
consumul redus de apă atrage reținerea de apă și maschează progresul arătat de cântar;
maltitolul stimulează insulina, ceea ce blochează accesul la depozitele de grăsime;
lactoza generează inflamație și creste nivelul glicemiei;
mâncând târziu în noapte, nivelul hormonului de creștere coboară, acest hormon jucând un rol important în procesul de slăbire;
100 gr pop corn conțin circa 59 gr glucide, ceea ce crește aportul zilnic de glucide;
proteina vegetală inseamnă gluten; în cazul multor persoane glutenul stimulează inflamația; și asta atrage reținere de apă și blocarea accesului la depozitele de grăsime;
100 gr fructe uscate aduc circa 60 gr glucide, ceea ce stimulează insulina.
.
În cadrul procesului de slăbire micile detalii contează, nu-i așa?
Si da, tu poți!
Marian Bănățeanu
Health Coach