Vrei sa slabesti, dar nu reusesti intrucat oricat de mult ti-ai dori seara mananci astfel cum ți-ai propus.
.
Înainte sa te acuzi ca ai măncat ceea ce „nu trebuia” și te-ai îngrășat, urmărește acest material. Posibil sa iei aducă niște răspunsuri prin care sa iti intelegi acțiunile. Înainte de a-ți explica ce anume se întâmplă seara în relația cu mâncarea, voi face o scurta introducere.
.
Sistemul digestiv extrage din alimente energia, proteinele, grăsimile, vitaminele, mineralele și apa, iar ceea ce nu este necesar corpului și ceea ce rezulta în urma procesării alimentelor, respectiv reziduurile, va fi eliminat. Dacă se întâmplă ca sistemul digestiv sa nu funcționeze bine, apare constipația, ceea ce iti afectează funcționarea normala a corpului.
.
Asemanator funcționează și sistemul de procesare a emoțiilor. Interactiunile cu ceilalți ne produc reziduuri emoționale (de tipul furie, supărare) înăbușite, suprimate de-a lungul zilei, care se cer eliminate. La sfârșitul zilei sistemul încearcă sa scape de ele pentru a putea funcționa în parametrii optimi pe timp de noapte și a doua zi. Putem indeparta aceste reziduuri făcând mișcare, petrecând momente plăcute cu cei dragi sau prin meditație.
Din pacate noi ne-am obișnuit sa utilizam ale metode mai putin indicate. Pentru a ne simți bine și a îndepărta stările negative, alegem sa mancam ceva dulce sau sarat ori sa stam pana târziu la televizor sau pe Facebook ori sa consumam alcool (activități care la rândul lor ne cresc apetitul). Căutăm sa restabilim echilibrul emoțional apelând la diverse substanțe sau comportamente.
În lumina celor arătate mai sus a manca ceea ce ne îngrășa reprezintă o soluție pentru a ne liniști din punct de vedere emoțional. În timp insa aceasta abordare mai putin inspirata ne creează alt disconfort emoțional generat de luarea în greutate.
.
Deci, atunci când te cerți ca te-ai îngrășat sa știi ca ai încercat sa te ajuți, în lipsa altor soluții. Noi, tot ceea facem, facem și pentru noi.
Ne-am îngrășat încercând sa ne ajutam.
.
Procesul de slăbire este un proces de colaborare a ta cu tine. Pentru a-ți atinge obiectivul ai nevoie sa înțelegi ce anume se afla în spatele acțiunilor tale. Critica și învinuirile nu te vor ajuta sa slăbești. Așa cum alegi sa ii înțelegi pe ceilalți, așa ai nevoie sa te apleci și asupra ta și sa înțelegi ce anume iei lipsește pentru a slabi.
.
Si da, tu poti!
Marian Banateanu
Health Coach

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *