Tot ceea ce ai nevoie pentru a slabi se afla deja in tine.
Iti voi reaminti în cadrul acestui material ceea ce și tu știi legat de propriul tău proces de slabire.
.
Slabirea este un proces pentru tine si nu impotriva ta. A ti-l impune inseamna sa iti atragi rezistenta. Daca il simti facandu-l impotriva ta (adica, mananci ceea ce nu iti place sau te abtii sa mananci alimentele preferate), te vei opune și nu il vei perpetua.
Slabirea nu reprezintă un mod suplimentar pentru a te chinui prin interdicții și privațiuni. O faci deja prin relațiile în care ești implicat (profesionale și personale) și din care nu vrei sa ieși, desi nu te simți bine. Nu mai vrei încă o relație în care sa nu te simți bine, nu-i așa?
.
Si dupa cum spunea copilul unei cliente: “nu este bine sa faci rau”. Chinuindu-te iti faci tie rau.
.

Ingrasarea nu o doresti, dar o provoci.

Mâncatul alimentelor care te îngrășa reprezintă uneori un mecanism de protecție, care te ajuta sa perpetuezi relații despre care vorbeam mai sus și în cadrul cărora nu ești confortabil.
.
Știi ca în spatele consumului anumitor alimente, printre altele, se afla nevoile de alinare și de amânare, nu-i așa?
Mâncarea nu iti rezolva aceste nevoi.
În plus, atunci cand ți se ia ceva din alimentație, sub pretextul ca este pentru binele tău, și nu ți se pune nimic în loc, te simți ca și când ai fi pedepsit. Simți ca pierzi ceva ce te face sa te simți bine, desi conștientizezi nu te ajuta.
.
A venit momentul sa mergi mai departe cu analiza interna pentru a reuși sa iti oferi cu adevărat ceea ce iti lipsește. Si asta întrucât răspunsurile pe care le cauți nu se afla în farfurie, ci în relația cu tine (adică, în motivele pentru care exerciti presiune asupra ta pentru a-i mulțumit pe ceilalți și pentru a-i păstra în viață ta și, de asemenea, in motivele pentru care faci zilnic exces profesional).
.
Ceea ce vreau sa spun este ca ai înțeles ca un comportament care te îngrăsa nu reprezintă problema, ci expresia problemei, dar și ca fără a-ți schimba modul în care vezi relația cu mâncarea, nu iti vei putea schimba alegerile. Rămânând tributar vechiului stil de a gândi, te vei împiedica sa slăbești, întrucât vei face constant aceleași alegeri alimentare.
.

Slabirea nu înseamnă sa pierzi un număr de kilograme. Slăbirea înseamnă sa le pierzi în timp ce păstrezi varietatea gustului și libertatea de a decide ceea ce mănânci.

.
Si dacă pana acum te-ai simțit singur în cadrul procesului de slăbire, de 2 ani de zile exista Comunitatea UP-GRADE, care te susține atât de-a lungul Programului, cât și după finalizarea acestuia.
Odată devenit membru UP-GRADE, ramai pe viață membru UP-GRADE.
Acum este mai usor sa slăbești.
.
În încheierea vreau sa iti spun părerea mea: nu exista „eu nu pot„. Exista „nu vreau„, „nu este o prioritate” și „nu sunt pregătit„. Si este în regula, atât timp cât nu te învinovățești.
Dar, „nu pot” sa slăbesc nu exista, cu excepția situației în care sunt aspecte medicale.
.
Si tine minte: nu esti infrant decat atunci când te opresti.
.
Si da, tu poti!
Marian Banateanu 
Health Coach

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *