Slabirea are 2 coordonate: stilul de a manca si accesarea depozitelor de grasime.
Ceea ce mancam ne permite sa slabim, corect? Iar stilul de a manca reprezinta in esenta un comportament, care ne spune „ce”, „cum”, „cand” si „de ce” manancam, intrebari care sunt esentiale in cadrul sedintelor de coaching nutritional.
Revenind, ceea ce putem controla, adica ceea ce sta in puterea noastra, consta in modul in care relationam cu mancarea si nu modul in care sunt accesate depozitele de grasime. Ceea ce mancam creeaza premisele accesarii energiei depozitate.
Faptul ca ne-am ingrasat transmite mesajul ca nu avem control nici macar asupra comportamentului alimentar. Si asta se intampla, printre altele, intrucat ceea ce mancam fie intra in competitie cu celelalte comportamente zilnice, care castiga avand prioritate, fie sustine prin placerea gustului alimentelor savurate celelalte comportamente zilnice, consumatoare de energie mentala si emotionala.
Tocmai acesta este rolul sedintelor Programului UP-GRADE: lucram asupra modului in care implementam noul comportament alimentar pentru a-l putea perpetua „a la long”.
Obiceiurile vechi dispar greu, nu-i asa?
Sa iti mai reamintesc ca placerea indica creierului ca un comportament alimentar merita inregistrat si repetat?