Avem perspective diferite asupra slabirii, asa cum avem puncte de vedere variate asupra miscarii. Uneori ne impunem sa slabim si pentru ca “trebuie”, vom opune rezistenta procesului de slabire; alteori simtim sa slabim si ne oferim sprijin, cautand sa facem procesul de slabire cat mai simplu si mai placut.
 
Ca sa evidentiez ceea ce vreau sa iti spun, am pentru tine o poveste: la un moment dat un client care avea probleme cu spatele m-a intrebat ce tip miscare sa faca. Cand ai probleme de greutate si hernie, inotul este miscarea care te avantajeaza.
Ideea mea nu l-a incantat deloc. Mi-a zis ca o sa se duca la bazin, insa asta ii cerea timp; in plus, apa era rece. :))))
M-a intrebat cate bazine sa inoate. I-am raspuns sa incerce sa faca 10 de bazine pentru inceput sau cate poate. I s-a parut ca ar depune prea mult efort.
Cumva gasea o problema la orice solutie; si asta intrucat nu ii placea inotul.
 
Dupa un timp mi-am intrebat un alt client, daca facea miscare. Si mi-a spus ca inoata de 2 ori pe saptamana. La intrebarea ce l-a determinat sa aleaga inotul, mi-a raspuns ca se simte bine cand inainteaza prin apa, cand simte apa cum aluneca pe langa el. Ii place atat de mult sa inoate incat nu il ajuta cu nimic sa numere cate bazine inoata. Pur si simplu inoata de placere.
 
Cine crezi ca va continua sa aiba o relatie cu inotul pe termen lung?
 
Plecand de la exemplul de mai devreme, eu apreciez ca atunci cand iti place procesul, efortul pe care il depui de-a lungul procesului nu mai reprezinta o piedica in aparitia unui nou obicei.
Asa este si cu slabirea: daca iti vei putea apropia un stil nou de a manca, care sa fie simplu si placut, nu doar ca vei slabi, dar nici nu te vei mai ingrasa.
 
Iar coachingul nutritional te ajuta sa descoperi ce anume te avantajeaza sa mananci in functie de preferintele tale, Programul UP-GRADE raspunde nevoii tale de a fi sanatos si preferintelor tale in materie de gust.
 
Tu stii cel mai bine ce anume te face fericit, atunci cand alegi sa mananci.
 
Ca sa poti aplica, ai nevoie sa intelegi.
Si da, tu poti!
Marian Banateanu
Nutritionist, specializare low carb.
Coach, specializare cognitiv-comportamentala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *