Bazele procesului de slabire
 
A trecut vremea dietelor. Sper ca ai realizat si tu acest lucru. Oamenii s-au desteptat si nu mai cauta solutii minune, temporare, prin care sa trateze acumularea kilogramelor, ci urmaresc sa afle motivele pentru care nu pot perpetua un comportament care sa ii ajute sa tina departe kilogramele. Vor sa inteleaga bazele procesului de slabire.
Oamenii cauta ceva permanent: un STIL DE VIATA.
.
Clientii mei au inteles ca pentru a reusi au nevoie, printre altele, sa bifeze in mod cumulativ 3 conditii:
1. sa cunoasca procesul de slabire;
2. sa aiba incredere in proces;
3. sa le placa procesul;
.
Daca respecti informatia, nu te poti ingrasa. Cu alte cuvinte, daca vei sta departe de produsele care contin multi carbohidrati de tipul: paine, paste, pizza, cartofi, orez, sucuri, prajituri vei slabi si iti vei mentine greutatea.
.
Increderea in proces inseamna ca ai incredere in informatia pe care ti-am pus-o la dispozitie, ca ai incredere in mine si in tine. Sa fii sigur ca aplicand ceea ce stabilim impreuna, atunci cand apare sentimentul de dubiu si de disperare, tu vei avea certitudinea ca vei ajunge la finalul propus, in ciuda circumstantelor.
.
Indiferent care iti este obiectivul, a avea incredere in proces iti cere sa gasesti o cale de a te bucura de proces, de calatorie indiferent de obstacolele pe care le intalnesti pe parcurs.
Asadar, printre altele, solutia in slabire este sa fii incantat nu doar ca slabesti, dar si ca ai acces la o varietate de gusturi, bucurandu-te zilnic de ceea ce mananci.
Si in timp iti vei forma un nou stil alimentar, care te va ajuta sa nu te mai ingrasi. Asta daca vrei sa scapi de „yo-yo effect” si de a mai fi dezamagit de tine ca te tot ingrasi.
.
Stii ca ai nevoie sa aplici conditiile mentionate mai devreme, nu-i asa?
.
Bazele procesului de slabire promovate prin intermediul Programului UP-GRADE pot si sintetizate astfel: informatie, incredere si incantare. Bifeaza-le si iti vei forma obiceiuri noi alimentare.
Si asta se realizeaza prin intermediul coachingului nutritional, care te sprijina sa intelegi cum iti poate fi simplu si placut in relatia cu alimentele pentru a slabi. Stii ca daca vei avea varietate alimentara si nu vor fi restrictii sau interdictii, vei slabi usor, nu-i asa?
..
Ca sa poti aplica, ai nevoie sa intelegi.
Si da, tu poti!
Marian Banateanu
Nutritionist, specializare low carb.
Coach, specializare cognitiv-comportamentala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *