Sunt persoane care desi știu ce sā mānânce, totuși nu o fac. Unii nu pot, alții nu vor (mai mult sau mai putin conștient).
Și asta în condițiile în care isi doresc sănătate și o greutate ideală. Pare un nonsens, însă este o expresie a uneia dintre dilemele umane: tânjim după ceea ce nu avem, în timp ce suferim de frica sā nu pierdem ceea ce deținem. Cu alte cuvinte, vreau sā mănânc sănătos, dar nu vreau sā pierd gustul produselor care m-au îngrășat.
.
Sā rāmân singur sau intr-o relatie toxicā?
.
Sā imi caut un job cu mai putin stres, dar cu mai puțini bani sau sā rāmân unde am o funcție bunā, dar sunt nefericit?
.
Dilema iți spune cā in interiorul tāu este un conflict intre 2 programe: unul din subconstient, foarte puternic, alimentat de fricā si care se opune schimbārii, focusat pe supraviețuire, si unul din conștient, firav, dar vocal, care știe cā existā viatā dincolo de frica de respingere, de vinovātie și cā schimbarea este în avantajul tău.
.
Te poți amāgi cā slābirea are legătură doar cu ceea ce mănânci. Ai dreptate parțial. Are legătură cu ceea ce mănânci și cu deciziile pe care le iei legat de ceea ce mănânci. Și asta nu poți controla: deciziile.
Știi ce sā mănânci, dar nu poți sau nu vrei sā o faci (mai mult sau mai puțin conștient).
.
Și da, tu poți!
Marian Bānāțeanu
Health Coach

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *