In urma cu mai putin de 2000 de ani, un OM a murit si a inviat, lasand ca viata Lui sa fie un mesaj pentru noi.
 
Te-ai gandit oare cum ceea ce i s-a intamplat lui Iisus, tu iti faci zilnic? Si daca iti faci tie, le faci si celorlalti. Si asta intrucat ceea ce este in tine, va fi si in afara ta; relatia cu tine este relatia cu ceilalti. Daca esti dragut cu tine, vei fi si cu ceilalti. Daca esti abuziv cu tine, vei fi si cu ceilalti. 
 
O parte din povestea lui Iisus este si parte din povestea noastra interioara.
 
Asa cum Iisus a fost judecat si respins de marii preoti, asa si noi ne judecam si ne respingem pe noi insine, acuzandu-ne ca nu reusim sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor noastre, ca nu ne putem abtine si incalcam ceea ce noi insine am stabilit.
 
Mesajul nou, atipic al lui Iisus, a produs frica. Iar frica preotilor de a pierde vechile traditii si propriile privilegii a generat un raspuns violent de condamnare a lui Iisus. Ceea ce nu au inteles, au condamnat.
Acelasi comportament se regaseste si in noi. Si noi respingem noul fiind blocati in propriile noastre tipare de gandire, care ne pastreaza in zona de confort si ne fac sa ne simtim in siguranta. Si uite asa ii respingem si ii pedepsim pe cei care nu ne respecta adevarul, care gandesc diferit decat noi. Si pentru ca nu suntem confortabili cu alt adevar incercam sa il impunem pe al nostru celorlalti.
 
Iisus a vorbit cu blandete, cu iubire, a mangaiat si a vindecat. Tu asa te comporti cu tine? Sau cu ceilalti?
 
Si daca Iisus s-a sacrificat pentru noi, tu ai putea sa o faci pentru tine? Tu ai putea fi acolo pentru tine?
 
Si asa ajungem la mesajul Pastelui.
Ei bine, pentru mine Pastele vorbeste, printre altele, despre renastere si despre pace in interiorul nostru.
Faptul ca avem in noi potentialul de a avea viata pe care ne-o dorim, diferita de cea de astazi, pe care o respingem, nu inseamna automat si ca il vom fructifica.
Pentru a-l fructifica, avem nevoie sa nu ne mai respingem. Nu putem ajunge acolo unde ne dorim, daca ne luptam cu noi insine.
Este nevoie doar sa schimbi relatia cu tine si se va schimba relatia si cu ceilalti.
 
Sa simti iubire!
Si da, tu poti!
Marian Banateanu
Nutritionist, specializare low carb.
Coach, specializare cognitiv-comportamentala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *