Slabirea si mitul lui Sisif
Mitul lui Sisif vorbeste, printre altele, despre deznadejde, despre a depune un efort inutil generator de frustrare. Sisif il supara pe Zeus, care il pedepseste sa urce un bolovan mare pe varful unui munte si de fiecare data cand ajunge acolo, bolovanul se rostogoleste, iar Sisif isi reia sarcina la nesfarsit.
Pedeapsa lui Sisif este o continua manifestare de inutilitate.
 
In incercarea de a slabi suntem Sisif, dar in cazul lui pedeapsa i s-a aplicat pe durata vietii de apoi, care devine un iad pentru el, pe cand noi traim zilnic acel iad.
 
De ce munca depusa de Sisif seamana cu slabirea? Si noi suferim, apeland la vointa, pentru a obtine ceva ce ne dorim atat de mult, pentru ca dupa o perioada totul sa se naruie.
Te zbati sa slabesti pentru ca intr-un final sa renunti si te intorci la vechiul stil de a manca. Si te ingrasi la loc, intrucat metabolismul ti-a scazut si vei acumula mai mult decat aveai inainte sa te apuci de slabit. YO-YO EFFECT. Si asta pana cand decizi iarasi ca este momentul sa slabesti.
 
Asa cum Sisif impingea piatra asa si tu o vei lua de la capat incercand iar sa slabesti.
 
A fi Sisif este o alegere.
 
Ai aplicat numeroase diete, ai mers la sala si ai alergat, ai baut diverse sucuri si te-ai infometat. Ai incercat orice si nu a functionat. Dar ai devenit expert in slabit, incat poti da lectii de slabire prietenilor tai. Dar nu le poti vorbi despre motivatia de a continua si nu le poti oferi o solutie permanenta.
Daca nu stii cum sa iti mentii greutatea, vei cosuma in van mult efort si multa vointa.
Ai realizat sper ca solutiile clasice de a slabi nu sunt raspunsul, nu-i asa?
 
Care este solutia?
Dincolo de aspectele nutritionale, ai nevoie sa afli de ce perpetuezi un comportament care nu te avantajeaza.
Tu nu esti Sisif. Tu nu esti pedepsit, desi pare ca te pedepsesti incerc sa obtii ceva ce pare imposibil. Tu poti pune “piatra” deoparte si sa schimbi abordarea. Iar Programul UP-GRADE iti ofera o abordare diferita a slabirii. Si asta intrucat pe langa componenta nutritionala, care te ajuta sa pierzi kilograme dorite si sa iti recapeti sanatate, iti aduce sedintele de coaching atat de necesare schimbarii stilului alimentar. Vei examina de-a lungul a 10 saptamani cum aspectele emotionale determina ingrasarea si vei stabili ce poti face diferit pentru a reusi sa slabesti si sa iti mentii greutatea.
In plus, Sisif era singur. Tu nu esti. Comunitatea UP-GRADE iti ofera sprijin de-a lungul acestui proces. Vei invata tehnici simple prin care sa iti tii departe kilogramele. 
Orice invat are dezvat.
Si da, tu poti!
Marian Banateanu
Nutritionist, specializare low carb.
Coach, specializare cognitiv-comportamentala

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *