Testosteronul este un hormon steroid, adica este derivat din colesterol, care joaca un rol crucial in metabolismul carbohidratilor, grasimii si proteinelor.
Deficienta de testosteron determina o crestere a tesutului adipos, o reducere a sensibilitatii la insulina si o crestere a nivelului trigliceridelor in sange.
Intrucat testosteronul incepe sa scada incepand cu varsta de 20 de ani, iata ce iti recomand din punct de vedere alimentar pentru a creste nivelul de testosteron:
1. somn de la ora 22.30: pe fondul declansarii Melatonineiei se declanseaza Hormonul de Crestere, care impacteaza pozitiv nivelul de testosteron. Studiile au aratat ca un somn de doar 5 ore pe noapte atrage o reducere cu 15% a nivelului de testosteron.
2. miscare sub forma H.I.I.T. (hight intensity interval training).
3. consumul produselor care contin seleniu: nuci romanesti, nuci braziliene. Seleniu ofera „caramizile” pentru formarea testosteronului.
4. administrarea de Vitamina D3. Un studiu de 12 luni a relevat ca administrarea a 3.000 U.I. de Vitamina D3 zilnic conduce la o crestere a 25% a nivelului de testosteron.
Ca supliment natural iti recomand Tribullus.
.
Si da, tu poti!
Marian Banateanu
Nutritionist low carb.
Life coach, specializare cognitiv-comportamentala

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *