Daca ai sti de cate ori am auzit aceste cuvinte. Si acum mi se scoala parul pe mana.
Nu stiu cum suna pentru tine, dar pentru mine are un sens periorativ, dispretuitor.
Mie imi vorbeste despre relatia pe care cineva o are cu sine, si imi spune ca acea persoana nu se simte suficienta si ca vorbind asa isi intareste rusinea pe care o are legata de propriul corp, de propriile insecuritati.
Crezi ca te motivezi daca te critici constant: “nu arat bine in bluza asta”, “nu ar fi trebui sa mananc paste aseara” ori “nici nu vreau sa ma privesc in oglinda„.
 
Critica inseamna respingere, nu-i asa? Asa ca te invit sa te intrebi: “cum m-a ajutat critica pana acum?”.
 
Si ca sa te sprijin, intrucat ceea ce este in noi, este si in afara noastra, voi schimba putin directia discutiei si te voi intreba: “cu partenerul tau abordezi acelasi tip de comunicare?”. Dar cu copilul tau?
 
Si daca da, cum va ajuta asta relatia de cuplu? Cum il ajuta pe cel mic?
Si daca nu o faci, ce te determina sa vorbesti cu tine diferit de cum o faci cu ei?
De ce ai dublu standard?
Daca eu ti-as spune: “vai cum arati”, ai simti respingere, neacceptare. Te vei simti redusa la corpul pe care il ai, dezamagita ca, ramanand blocat la exteriorul tau, refuz sa te cunosc pentru cine esti de fapt.
Si asta pentru ca una dintre marile noastre dorinte este aceea de a fi vazuti si de a fi iubiti asa cum suntem la interior.
Si intrucat nu putem sa o facem noi pentru noi, le-o cerem celorlalti. Iar cand acestia ne ofera ceea ce le cerem, nu ii credem. Ciudat, nu?
 
Slabirea nu este NASA.
Si cu toate acestea este greu sa slabesti.
 
Cele peste 10000 de ore de coaching nutritional mi-au aratat ca slabirea are aspecte emotionale si comportamentale. De aceea lucrez cu clientii pe zona de schimbare de mindset.
 
Daca ai sti cati dintre cei care voiau sa slabeasca au fost indoctrinati ca nu pot fi frumosi sau ca nu pot fi iubiti, decat daca au atins un anumit numar de kilograme. Si-au interiorizat minciuna ca daca nu reusesc sa slabeasca sau sa isi mentina greutatea sunt lipsiti de valoare.
Sau stii?
 
Stilul meu de lucru nu presupune a te incuraja sa te lupti cu tine pentru a te accepta. Din lupta cu tine nu poti castiga. O parte din interiorul tau va opune rezistenta oricarei schimbari pe care ai dori sa o implementezi cu forta.
 
Tu cum ai ajuta pe cineva drag, daca s-ar confrunta cu aceeasi situatie ca si tine?
Daca vei privi viata ca pe o calatorie a descoperirii si creare de sine, vei putea accepta ca toate incercarile la care ai fost supusa de-a lungul vietii te-au adus in acest punct: vizionand acest material, intrebandu-te ce poti face diferit pentru tine.
Crede-ma cand iti spun ca greutatea ta curenta nu este finalul calatoriei tale.
Nu stiu daca vei fi vreodata perfecta, dar stiu ca te poti simti minunata. Mi-ar placea mult sa te vezi prin ochii celor care tin la tine.
Vine vara.
Iti vei ascunde iar corpul?
Sau va fi o salvare faptul ca nu ne vor lasa autoritatile sa plecam in concediu?
 
Mai multe informatii gasesti aici
 
Si da, tu poti!
Marian Banateanu
Life coach specializare cognitiv-comportamentala.
Nutritionist low carb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *