Invariabil atunci cand le spun oamenilor ca mananc prajituri in fiecare zi, ma intreaba cum de nu ma mai ingras. Nu ma crede nimeni cand ii spun ca am avut „doar” 120 kg si ca de 4 ani ma mentin la 87 kg. A savura o prajitura sau doua dupa masa pentru mine este ceva divin.
 
Nu imi plac limitarile de tipul “nu se poate”, la fel cum nu imi place sa mi se spuna ce sa fac si ce sa nu fac. Imi place, insa, sa fiu sprijinit sa gasesc solutii, sa gasesc deschidere si flexibilitate. Si daca nu exista o solutie, care este raul cel mai mic pe care il pot accepta? Vreau sa imi fie lasate deschise optiunile, sa am libertatea de a alege.
 
A le impune clientilor ce sa manance inseamna sa gandesc in “alb si negru”, fara a tine cont de faptul ca avem nevoi diferite, ca fiecare dintre noi are propria definitie a fericirii. Iar asta ofera programul meu de coching nutritional: ii ajuta pe cei care aleg sa lucreze cu mine sa isi apropie variatele care li se potrivesc cel mai mult, sa transforme aceasta perioada de tranzitie (slabirea) intr-un mod de viata care sa le asigure mentinerea.
 
Chiar daca imi place sa mananc dulciuri, prioritatea mea este de a-mi pastra sanatatea. Astfel ca dulciurile low carb, intrucat sunt preparate cu faina de migdale, faina de cocos, unt, nuci, seminte, oua, ulei de cocos, imi aduc un aport optim de grasimi bune, proteine, vitamine (A, D, E si K) si minerale (fier, magneziu, seleniu, calciu etc).
De partea cealalta, dulciurile clasice, in afara de faptul ca sunt lipsite de micro si macronutrienti esentiali, contin acidul fitic (prezent in cereale), care impiedica absorbtia mineralelor precum fierul, zincul si calciul.
Un dulce nu poate fi doar un simplu dulce, nu?
 

Pare ca am „legalizat” prajiturile in procesul de slabire, insa este doar normalitatea. Nu este nimic magic in a manca ceva dulce in procesul de slabire atata timp cat este sanatos, iti aduce satietate, placere si esti multumit de rezultate obtinute, nu-i asa?

Comparativ cu recomandarile limitative si inflexibile prezente pe piata, a manca ceva dulce low carb inseamna a mentine procesul de schimbare in parametrii optimi perpetuarii acestuia.

In plus, cum as putea sa urmez o recomandare pe care nu o pot adopta stilului meu de a trai si care imi rapeste bucuria de viata? 

Daca te intereseaza sa citesti mai multe despre esecul restrictiilor, poti accesa: https://bit.ly/2lXJp4t

Programul de coaching nutritional reprezinta un concept care se bazeaza pe un intens sprijin in perioada de slabire pe zona emotionala combinat cu identificarea alegerilor personale sanatoase din punct de vedere alimentar. Cea mai buna solutie este cea care iti raspunde dorintelor tale.

Te invit sa te programezi la o prima intalnire, pentru a afla daca conceptul meu ti se potriveste, accesand: https://bit.ly/2lEOMWo

Si da, tu poti! 

Marian Banateanu
 
Life coach, specializare cognitiv-comportamentala.
NLP Practitioner.
Nutritionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

wpcf7.cached = 0;