pentru ca promoveaza privatiuni, interdictii. Iti limitezi, la recomandarea specialistului, accesul la placere pe parcursul procesului de slabire. Alegi sa te frustrezi pentru o anumita perioada de timp si simti ca te pedepsesti. Ai parte de durere, in timp ce in viata cauti placerea. Stii si tu ca mintea functioneaza pe baza de recompense, nu-i asa?
Si daca te infometezi, te vei simti si mai frustrat.

pentru ca vei apela la vointa, care la un moment dat te va dezamagi. Imagineaza-ti ca vointa este precum un muschi, care contractat des, ajunge sa oboseasca. Iar tu iti folosesti vointa inca din momentul in care te trezesti: ii duci pe cei mici la scoala, stai in trafic, raspunzi stresului la munca, etc. In acest context, relatia cu mancarea tocmai a devenit si ea un factor de stres. Asa ca incet, dar sigur, vei renunta la a mai manca conform propunerilor primite.

pentru ca incercarile deliberate de a suprima anumite ganduri le vor face mai predispuse sa iasa la suprafata. Iti propun un exercitiu: te rog sa nu te gandesti la un pinguing. Ai reusit sa nu te gandesti? La fel functioneaza si atunci cand ai pofte legate de anumite alimente.
La un moment dat o clienta m-a rugat sa ii ofer o retata de papanasi low carb; i-am zis ca din pacate nu am o astfel de reteta. Mi-a raspuns: ”Marian, mie nici macar nu imi plac papanasii, insa imi este atat de pofta!”.
Stii si tu ca nu poti functiona daca iti negi prea mult timp dorintele, nu-i asa?

pentru ca iti afecteaza rutina zilnica: poate ca trebuie sa gatesti zilnic ori poate ca trebuie sa completezi zilnic un excel cu numarul caloriilor prezente in alimentele ce urmeaza sa le consume sau sa mananci la anumite ore.
Poti transforma acest stil de a manca in ceva permanent? Si daca nu il poti utiliza pe termen lung, care mai este scopul lui?

Clientii imi spun ca perioada, in care am lucrat impreuna in procesul de slabire, au dobandit o structura care le-a asigurat mentinerea greutatii. Daca mentinerea reprezinta un proces, slabirea este inceputul acestuia.

Daca vrei sa afli cum poti mentine placerea gustului atunci cand vrei sa slabesti, fara a avea rezultate temporare, programeaza-te la o sedinta cu mine.

Mai multe informatii poti gasi aici: https://bit.ly/2lEOMWo.

Si da, tu poti!

Marian Banateanu

Life coach acreditat ACSTH, MEN, ANC MMFPSPV, specializare cognitiv-comportamentala.
NLP Practitioner acreditat AUNLP.
Nutritionist acreditat MEN, MMFPSPV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *