Sunt uneori intrebat: „de ce dispare dorinta, daca exista iubire?”. Si atunci raspund cu intrebarea: “cat de mult mai doresti ceea ce ai obtinut acum mult timp?”.

Intrucat nu detin raspunsurile cerute, ele aflandu-se in cel care ma intreaba, aleg sa imi ghidez clientul cu intrebari de tipul: „Ce simti cand iubesti? Dar cand doresti?”. „Este vreo diferenta intre “a avea” si a “dori?”.

Dupa cum aratam intr-o postare anterioara, purtam in noi un conflict intre nevoia de permanentizare, predictibilitate, incredere, sustinere, siguranta si nevoia de aventura, mister, noutate, risc, necunoscut.

Ca sa stii cum sa repari, este nevoie sa intelegi cum s-a stricat.

Ce vrei sa permanentizezi?
Siguranta, cunoscutul.

Deci, ce pierzi daca permanentizezi?
Noutatea, fiind asociata dorintei, respinge cunoscutul. Iar, pentru multi dintre clientii mei, cunoscutul atrage in timp rutina, staticul, apatia, monotonia.

Printre altele, ce iti lipseste atunci cand esti afectat de rutina?
Imaginatia.

Asadar, criza imaginatiei atrage criza dorintei.

Plecand de la premisa ca il iubesti, cand te simti atrasa de partenerul tau?

1. oare atunci cand va reuniti, dupa o perioada in care a fost plecat / ai fost plecata, cand nu ati fost in contact o perioada? Deci, atunci cand iti lipseste, il doresti. Iar pana va intalniti, lucreaza anticiparea. Si nu poti anticipa fara imaginatie.

2. oare atunci cand il vezi din alta perspectiva? Poate il observi la locul de munca sau la o petrecere si il percepi diferit, increzator, il simt puternic si dorit de alte persoane. Deci, il vezi cu alti ochi. Ceea ce iti era familiar devine nou si intrigant. Iar situatia asta te face sa te simti atras de el.
Si paote pentru ca uneori a descoperi nu inseamna a identifica zone noi, ci de a privi ceea ce este dintr-o alta perspectiva.

3. oare atunci cand esti surprinsa, cand te face sa razi sau cand exista sprijin nesolicitat? Cu alte cuvinte, cand exista receptivitate din partea partenerului, pentru ca te simti importanta, speciala, fiindu-ti validate astfel nevoile, credintele. Si cand esti validata, te simti dorita, iar distanta emotionala dispare.

Stii ca ai putea fi tu ceea ce vrei sa primesti, nu-i asa?

Si da, tu poti!
M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *