Provocarea relatiei este sa te faci mai interesant decat telefonul partenerului.

Iata un caz cu care ai putea empatiza: au impreuna 9 ani de relatie si o fetita de 6 ani. Amandoi se confrunta cu stres pe toate planurile. Ajung acasa tarziu de la munca si fac cu schimbul pentru a lua fetita de la after-school. In ultimul timp insa, el ajunge mai tarziu si dupa un dus sta putin la televizor si se duce la culcare. Nu mai vorbesc atat de des, iar atunci cand o fac, el mai mult o ingana – pare absent. Sfarsitul de saptamana este exclusiv absorbit de cumparaturi, de treburile casnice si de iesitul cu cea mica in parc. Totul se invarte in jurul copilului.

In sedintele de coaching, EA imi spunea ca isi doreste sa simta ca o priveste ca pe o FEMEIE si nu ca pe o mama. “Sunt frustrata si m-am saturat de rutina asta nenorocita. De cativa ani nu se mai intampla nimic. Il iubesc, dar m-am saturat”.

Din postura de coach specializat in relatii aud des intrebarea: “Ce pot face pentru nu indeparta rutina in relatie?”. Este simplu sa ii spui cuiva: “fa ce faceai la inceputul relatiei si va fi bine”, pentru ca nu este chiar asa de simplu – lucrurile s-au schimbat.

Recunoastem nevoia de siguranta data de incredere si stabilitate, dar avem nevoie si de noutate si de schimbare, care ne aduc vibratie, pasiune. Placerea vine din diversitate.

Sa faci aceleasi activitati aproape in fiecare zi sugrama fiorul iubirii, emotia data de conexiunea cu celalalt.
Si daca apare adulterul, uita-te si catre rutina pe care amandoi ati lasat-o sa se instaleze. Nu justific actiunile nimanui, dar nimeni nu cauta in afara relatiei daca este fericit, corect? Stiu, a fost o generalizare.

Uzura reprezentata de rutina este un semnal; nu reprezinta moartea dragostei, ci o intrerupere a acestei.

Acum ca ai inteles cu ce te confrunti, poti sa schimbi situatia. Crede-ma cand iti spun ca raspunsul la intrebarea “a cui este vina?” nu iti va oferi niciun suport in demersul tau de a salva relatia, ci te va pastra in situatia in care esti blocat/a. A te complace in atitudinea “nu imi pasa”, nu iti va readuce dorinta, bucuria prezentei celuilalt, ci va perpetua tensiunea.

Daca relatia ta a “dormit” a perioada lunga, cum apreciezi ca o poti “trezi”?

Si da, tu poti!

M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *