Dupa cum iti imaginezi procesul de reconstructie a unei relatii afectata de adulter presupune ca ambii parteneri sa isi doreasca acest lucru.
Indiferent de motivele care au stat la baza inselarii, cel care inseala are nevoie sa inteleaga ce impact a avut adulterul asupra partenerului.

Ea l-a inselat. Asa ca in prima perioada a impacarii, El are nevoie de empatie si compasiune. Si o sa ii ceara informatii si lamuriri. Inca nu este momentul ca El sa inteleaga “justetea” faptelor Ei si nici ce rol a jucat El in desfasurarea evenimentelor.

In fiecare sedinta era evident ca Ea facea eforturi pentru a face fata atacurilor lui, care ii reaminteau ca este responsabila (prin duplicitatea Ei) pentru suferinta Lui. Se simtea destul de vinovata fara ca El sa ii reaminteasca constant despre faptul ca i s-a oferit altui barbat. Este o etapa in care El are nevoie sa simta ca Ea se caieste, sa ii simta afectiunea ca dovada a angajamentului Ei in relatie, sa ii reafirme prezenta in suferinta prin care El trece.
Ar vrea sa stearga ceea ce a facut, dar trecutul nu poate fi schimbat, in schimb viitorul poate fi altul.

Amandoi sunt nervosi, iar El o spioneaza; inca mai cauta dovezi. Cine il poate condamna, dat fiind faptul ca nu mai are incredere? Dar asta nu face decat sa ii perpetueze lipsa de incredere.

Atitudinea Ei ii va diminua Lui in timp suspiciunile, care inca il macina si ii sporesc durerea.

Tot ce poate Ea sa faca este sa ii ofere informatiile din propria initiativa, pentru a-i demonstra ca nu are nimic de ascuns – sa ii arate ca ii ofera tot suportul, ca intelege ca El are nevoie sa se simta important, valorizat, ca joaca un rol important in viata Ei.

Cand ii spune ca il iubeste, El simte ca este ales.

Este un proces de durata, care cere rabdare si implicare.

Si da, tu poti!

M.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *