Iata cum iti impactezi slabirea, daca trisezi cu 200 gr de cartofi prajiti, adica cu circa 70 gr. de carbohidrati net.
– va creste insulina, ceea ce va bloca accesul la depozitele de grasime pentru circa 24-36 ore;
– va creste grelina, hormonul apetitului, asa ca vei manca mai des si mai mult, impiedicand corpul sa acceseze depozitele de grasime, intrucat ii vei oferi energia din alimente;
– va inceta cetoza, asa ca in perioada urmatoare progresul la cantar va fi mai mic;
– in cazul in care muschii nu au energie stocata sub forma de glicogen, glucoza va fi stocata in muschi. Dar la 70 de gr. de glucoza, cat inseamna 200 gr de cartofi prajiti, corpul va mai cere inca 210 gr de apa. Iar daca muschii sunt plini de glicogen, glucoza va fi transformata in trigliceride, adica grasime care va fi stocata.
– cartofii sunt prajiti in uleiul de floarea soarelui, care vine cu un aport crescut de Omega 6 si care este inflamator si cu multi radicali liberi, crescand stresul oxidativ. Va fi astfel stimulat sistemul imunitar, care lucreaza prin inflamatie, adica prin retinere de apa.
Iar daca ai boli autoimune, alergii sau intolerante cu atat mai mult ar fi indicat sa stai departe de uleiul de floarea soarelui.
– apare fenomenul de glicare: glucoza se lipeste de proteine si de lipide. Si uite asa sunt afectate de pilda proteinele elestice din corp, ceea ce face ca interiorul vaselor de sange, ligamentele si tenul sa isi piarda din elasticitate, sa devina rigide.
Si as putea continua.
 
Iti dai seama acum ce s-ar intampla daca zilnic ai consuma cartofi prajiti?
 
A nu manca deloc cartofi prajiti inseamna frustrare, a manca zilnic iti va aduce tot frustrare, caci te vei ingrasa.
Care este solutia?
Nu stiu?
Stiu insa ca te-ar ajuta sa iti asumi consecintele consumului lor. Altfel te vei confrunta cu sentimente de vinovatie si dezamagire.
 
Daca ti-a placut materialul meu, te invit sa ii dai un like.
Si da, tu poti!
Marian Banateanu
Nutritionist low carb.
Life coach, specializare cognitiv-comportamentala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *