Ceea ce spui, cum o spui si de ce o spui conteaza enorm in viata partenerului tau si va va impacta relatia.

Din dorinta de a aduce relatia la urmatorul nivel, uneori uitam ce ne dorim pentru partenerul nostru si ne concentram pe ceea ce vrem de la el.

Cand te focusezi pe ceea ce iti doresti PENTRU el este mult mai probabil sa obtii rezultatele pe care le vrei DE LA el. Stii asta, nu?

De exemplu, ti-ar placea ca el sa iti ofere:
– afectiune, si reuseste prin modul in care reuseste sa ajunga la tine (fie verbal, fie fizic).
– compasiune, sa fie langa tine in momente dificile. Nu poate simti cum simti tu, insa ar fi fantastic daca ti-ar arata ca ii pasa prin ceea ce treci, caci te-ai conecta mai usor la el.
– timp, pentru ca atunci cand iti ofera timp din viata lui, iti spune ca esti importanta pentru el, ca prezenta ta ii aduce bucurie vietii lui. Si cum scriam candva, nu conteaza cantitatea, ci calitatea timpului petrecut impreuna.
– intimitate, adica sa iti respecte vulnerabilitatile, emotiile. Vrei sa fii langa el libera de judecata sau critica. Din pacate este cam greu sa ai o relatie profunda daca nu te lasa ”sa vezi in el”.
………………..

Daca ar fi sa ma gandesc ce iti doresti pentru el, as zice ca ai vrea ca el sa simta iubire, fericire, siguranta, implinire, nu-i asa?
Adresate la momentul oportun intrebarile de mai jos te-ar ajuta sa afli care sunt asteptarile lui, astfel ca oferindu-i ce are nevoie obtii ceea ce iti doresti.

1. Cum ti-ar placea sa iti arat ca te iubesc?
2. Cum as putea sa te sustin mai bine in proiectele tale?
3. Ce am facut gresit in trecut si te-a ranit?
4. Ce discutie simti ca nu a fost finalizata in mod corespunzator?
5. Cand gasesti dificil sa vorbesti cu mine? Cum as putea imbunatati comunicarea cu tine?
6. Ce merge bine la relatia noastra? Cum o putem imbunatati?

Daca intrebarile ti se par banale, ti le poti adresa tie mai intai. Si daca vei descoperi lucruri interesante despre tine, cu siguranta vei descoperi lucruri interesante si despre el.

M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *