„I-am oferit lui Marian această poză asta pentru a o folosi ca o ancora pentru momentele când poate „mai cad”, dar si pentru cei care încă nu au un mindset favorabil.
Am pornit Programul UP-GRADE cu o cifră clară în minte. Aveam un scop precis: 50 kg.
Voi lăsa scris pentru cei care vor citi aceste rânduri, ceea ce EU am simțit de-a lungul acestui drum.
Și voi recunoaște aici, Marian, că la prima sedinta, nu am fost sigură de rezultat. Apoi, de la a doua, m-am gândit că este jobul tău, nu al meu, să slăbesc (I know, I know 🙈). Abia când a fost jobul meu și nu al tau, mi-a fost puțin greu.
Apoi, pentru 1-2 întâlniri, mi-au fost suficiente calmul și repetarea, aparent, a acelorași întrebări. Apoi, am extras procesul de a mânca ca fiind singurul concept pe care-l reținusem după una din ședințe. L-am internalizat și valorificat, extrapolându-l în cadrul celui mai important segment al vieții mele: familia. Și mi-a fost bine 😌.
După jumătatea Programului, am regândit acest stil de a mânca ca fiind unica opțiune care mă avantajează. Cumva a început să vină natural. De atunci mănânc responsabil, însă fără să mai fac efort.
Gătesc. Găteam ocazional și înainte, însă nu-mi dedicam MIE porții lowcarb.
Am atins acel prag în care mă gândesc și la mesele MELE, la nevoile MELE, pe lângă cele ale copiilor. Și pentru a avea timp pentru MINE, am prioritizat activitățile, am ‘delegat‘ taskuri, am început încet încet să nu-mi mai ocup timpul cu lucruri care pot fi făcute și de ceilalți. Da, aveam senzația că lucrurile bine făcute trebuie făcute doar de mine, aveam nevoia de control. Uitasem de „choose your battles”…
Ce e diferit? Pentru că îmi organizez mesele cu 1-2 zile în avans, am certitudinea faptului ca am întotdeauna la îndemână alimentele care mă ajută și astfel, am confort și control acolo unde contează.
‘Copilul meu Interior’ este asigurat 😊.
Diferite sunt și mesele în oraș, unde, înainte, negreșit îmi comandam un desert cu zahăr.
Acum sunt la 53 kg și stiu asta pentru că m-am cântărit întâmplător și nu zilnic/obsesiv ca la început. Curios este că acest număr acum nu îmi aduce nimic.
Și da, sunt foarte conștientă că se regăsește mult EU în această postare. Si nu mă deranjează deloc :)”