Dragilor,

Nu a fost usor sa ma opresc din caruselul in care ma invart zi de zi si sa ma pun, pentru cateva momente, in prim plan, sub lumina reflectorului, precum nu a fost usor nici sa gasesc cuvintele potrivite pentru a ma descrie pe mine. Cand totul in jur dispare, raman EU si toate mastile-mi pica. Este momentul in care toate fricile si nemultumirile ies la iveala. Totusi, nu este momentul potrivit sa ma cert, sa ma plang sau sa ma critic. Sunt om. Si sunt adult.

Marian m-a ajutat neconditionat cand credeam ca viata nu mai are sens si scop si ma transformasem intr-un robot. Aveam nevoie de un om ca el cu care sa vorbesc, de o minte obiectiva care sa ma ajute sa sap acolo unde ma durea cel mai tare: in mine. Devenisem propriul meu dusman, devenisem o persoana toxica chiar si pentru cei dragi. Povestea copilariei mele este demna de stirile de la ora 5, dar Marian m-a ajutat sa o las acolo unde ii este locul: in trecut, sa ma vindec de vocea autoritara a perfectiunii impusa in familie si autoimpusa dupa parasirea caminului in care m-am nascut. Practic, avem potentialul de a ne renaste in fiecare zi si de a trai viata pe care ne-o dorim.

Eu: “Dar cum sa ma iubesc asa…imperfecta?!”
M: “Prin ochii cui esti, de fapt, imperfecta?!”

Intrebarile lui cheie deblocheaza orice gandire nesanatoasa, astfel incat sa iti indrepti pasii pe drumul catre libertate. Rolul lui este sa te ajute sa intelegi cum ai ajuns in punctul in care te afli astazi, sa vezi ce iti face bine si ce iti face rau din ceea ce ai construit pana in prezent, sa te apreciezi pentru reusite si sa te ierti pentru nereusite. Asa am inceput sa las deoparte ambitiile si targetele care-mi provoaca tensiune si invat, de la o intalnire la alta, sa cresc ca om asumat, sanatos si cu multumire de sine. Ghidandu-ma cu fiecare intrebare, am inteles, de asemenea, cine NU sunt. Marian mi-a deschis ochii, spunandu-mi ca nu sunt ceea ce am, nu sunt o imagine, nu sunt o masca, nu sunt un corp, nu sunt ego decat in masura in care acesta ma ajuta sa evoluez. Asadar, dintr-o data, a disparut nevoia de validare externa.

Ce mi se pare foarte fain si diferit, sunt brainstorming-urile din timpul intalnirilor in care Marian iti scrie visul pe tabla (la propriu!) si nu te lasa pana nu iti definesti pas cu pas strategia cea mai convenabila pentru a realiza ceea ce iti doresti. Cu argumente pro si contra, uneori te face sa constientizezi ca, de fapt, iti doresti ceva ce nici macar nu este potrivit pentru tine, culmea! Nu pleci acasa cu o lista de “trebuie sa”, ci “imi doresc sa” pentru ca asta ma face fericit(a). Mai mult, puterea propriului exemplu (caci intalnirile cu el nu sunt monologuri, ci dialoguri si impartasiri de experiente de viata) iti da incredere ca poti in orice moment sa faci pasi in directia visurilor tale. Inca mai ai timp!

Marian este omul care te indeamna sa te privesti in oglinda, caci te intreaba cine esti tu, cu adevarat. Si pentru asta iti trebuie curaj.

Multumesc, Marian, ca m-ai ajutat sa accept ca da, si eu merit.

Ileana Ghita