Povestea mea a inceput in luna Mai a anului 2020, atunci cand l-am cunoscut pe M. (Marian Banateanu). Pe atunci aveam 60,4 kg, iar acum cu 10 kg mai putin. 

In ultimii 5 ani am avut oscilatii de greutate, neputand sa-mi apropii nicio dieta, niciun program de slabit; am apelat chiar si la o renumita clinica de nutritie, dar kilogramele slabite le acumulam din nou.

Pentru a-mi crea un stil de viata, aveam nevoie sa inteleg ce anume cauza ingrasarea. Am aflat, printre altele, cum carbohidratii se transforma in trigliceride si cum zona emotionala impacteaza slabirea.

Nu mi-a fost usor initial sa ma culc la ora 23 in fiecare seara. Dar cand vezi ca rezultate apar, motivatia isi face si ea aparitia.
Am practicat intermitent fasting, ceea ce m-a ajutat sa slabesc intr-un ritm convenabil, intrand in cetoza. La un moment dat, M. m-a intrebat daca as putea sa fac un fasting de 3 zile. Incredibil poate pentru unii, nu am mancat nimic 3 zile, am baut apa si mi-am administrat suplimentele si colagenul pe care M. mi le-a recomandat. A fost uimitor caci nu mi-a fost foame deloc, am functionat normal, am mers la serviciu, am facut tot ceea ce faceam in mod normal – intrasem in cetoza.

M. m-a facut sa inteleg cum pot sa imi apropii Programul dezvoltat el si sa-l perpetuez toata viata. Prin modul lui cald de a imi explica cum functioneaza, prin blandetea lui, prin sfaturile lui, „step by step” am reusit.

Nu am simtit frustrare, nu am mai avut pofta de a consuma alimente ce nu sprijineau slabirea, am reusit sa nu mai beau Cola zero, de care practic eram dependenta, am descoperit multitudinea de alimente care sprijina slabirea, alimente pe care nici nu imi inchipuiam ca le pot consuma si ca voi slabi.

Am pus capat „autosabotajului”.

Am mancat pe saturate, am consumat atat dulciuri de la Pink Lemonade, cat si dulciuri „homemade by me”, dupa retetele pe care M. mi le-a furnizat. Am avut parte de o foarte frumoasa calatorie, si am inteles ca nu destinatia este cea mai importanta, ci tot procesul in ansamblul lui, si evident si compania pe care o ai de-a lungul calatoriei.
Printre altele, un astfel de proces tine de incredere si de chimie.

Singura nu as fi reusit sa slabesc; nici nu aveam toate informatiile pe care M. mi le-a oferit in cadrul Programului UP-GRADE si nici nu stiam cum sa pun in practica unele cunostinte acumulate din diverse surse. Ii voi ramane vesnic recunoscatoare ca l-am cunoscut si ca mi-a fost aproape de-a lungul a patru luni de zile.
Multumesc M., ca te-am cunoscut!

Calatoria continua prin mentinerea greutatii de 50,4 kg. Am siguranta ca nu voi mai reveni la alimentatia anterioara Programului, intrucat alimentatia low carb m-a ajutat sa imi formez un stil alimentar si am sentimentul ca am renascut.

Si da, si tu poti!

Ruxandra