L-am cunoscut pe Marian intr-un moment foarte negru din viata mea: kilograme multe in plus, la care se adaugase o stima de sine egala cu zero. Pe scurt, aveam o mare depresie.
Ceva a rezonat in mine. Am simtit ca pot avea incredere in el.
In urma discutiilor avute a devenit clar faptul ca urma sa intru intr-un proces in cadrul caruia sa invat sa ma debarasez de toate durerile, frustrarile, nesiguranta si anxietatea pe care le caram in spate de ani buni.
Si uite asa…cum imi place mie sa spun…am deraiat de la drumul de pana atunci in viata si am pornit sa sap prin munti, sa construiesc alt drum pentru relatia cu mine.
Coachingul nutritional, promovat de Marian, mi-a aratat ca in spatele mancatului gresit se ascundeau mai multe frici si tristete.
Sedintele cu mine erau structurate astfel incat sa ma ajute sa inteleg cum, atunci cand nu sunt ok, echilibrata cad mai usor prada tentatiillor si cum sa gasesc solutiile optime mie pentru a raspunde acelor tentatii.
Nu spun ca astazi nu mai calc „stramb”. Insa, am o strategie care ma sprijina sa ma redresez si sa revin pe drumul cel bun, cel pe care il simt ca este ok pentru mine. De aceea imi este usor sa imi mentin greutatea. In aceasta perioada am descoperit dulciurile „low carb”, asa ca imi este usor sa imi satisfac pofta de dulce.
Am in aceasta calatorie cel mai bun ghid, un om empatic, cald, care, chiar prin ceea ce-ti marturiseste despre propria lui calatorie, te incurajeaza si te sustine ca sa reusesti. Si da, eu am putut!
Una din multele lui calitati este aceea de a fi prezent la fiecare sedinta de coaching, fiind atent la vorbele tale, dar si la nonverbalul tau. Si astfel, reuseste „sa tina spatiul”, sa creeze o conexiune autentica, sa-ti fie tie usor si natural sa te analizezi si sa te descoperi, fara teama ca vei fi judecat, ci doar inteles. Este usor sa primesti ajutor, atunci cand nu esti etichetat.
Iar pentru toate cele de mai sus, dar mai ales pentru ca ma inveti cum sa construiesc o „better me every single day”, iti voi ramane mereu recunoscatoare, Marian! Am o stare de bine cu mine, stiind ca eu detin controlul.