POVESTEA

Acum 9 ani aveam 33 de ani si eu nu eram deranjat ca aveam 120 de kilograme. Este adevarat ca transpiram, ca sforaiam, ca ma durea spatele, dar nu pusesem niciodata aceste lucruri pe seama greutatii.
Cand s-a nascut David, am realizat ca nu ii voi prinde majoratul. Kilogramele mele, care urma sa se acumuleze, m-ar fi impiedicat sa ii fiu aproape. Iar gandul ca l-as putea lasa fara tata ma ingrozea.
Asa ca am inceput sa merg la sala de 4 ori pe saptamana si m-am infometat. Ma culcam in fiecare seara la ora 20, cel tarziu la ora 21, ca sa nu mananc.
Slabeam, dar constant imi era foame.
La 105 kg am avut un platou, care a durat 3 saptamani. 21 de zile am facut tot ceea ce facusem pana atunci, iar acul cantarului nu se misca.
Am avut de ales: ori renunta el (corpul) ori renuntam eu. A renuntat el si slabirea a continua.
Pentru 3 ani am ramas blocat la 94 de kg. Si am crezut ca acesta a fost finalul calatoriei. Pornisem slabirea de la 120 de kilograme, dar nu era suficient. Stiam ca puteam mai mult, dar nu stiam cum.
Asta pana cand am descoperit alimentatia low carb, care mi-a permis sa mai pierd inca 6 kilograme.
Astazi am 88 de kg si de peste 5 ani imi mentin greutatea.
Si reusesc nu doar pentru ca stiu ce ma ingrasa, ci si pentru ca imi place ceea ce mananc.
Astazi, stilul de viata imi mentine performanta intelectuala, care sta la baza performantei profesionale.
Astazi, imi este SIMPLU si PLACUT.

DILEMA

Inceputul ca nutritionist, nu a fost unul usor: desi recomandarile nutritionale erau simple, foarte multi clienti nu reuseau sa le urmeze. Ceva lipsea.
Si lipsea, intrucat nu lucram:
– asupra cauzelor care ii determinau sa manance ceea ce nu ii ajuta sa slabeasca si
– nici asupra construirii un nou comportament alimentar.
Eram blocat in paradigma clasica a abordarii slabirii: DIETA, folosind terminologia specifica: “nu ai voie sa … .”, “abtine-te”, “trebuie sa …..„. Nu stiam sa fac altfel.

SOLUTIA

Nu le puteam oferi ceea ce eu aveam: un STIL DE VIATA.
Pentru a-i putea ajuta pe ei, a fost nevoie sa ma schimb eu, sa ma inteleg pe mine. Si solutia a venit din coaching, care mi-a aratat barierele si rezistenta la schimbare.
Am inceput sa ascult mai mult si sa vorbesc mai putin.
Asa a aparut un program de slabit unic in Romania, numit „UP GRADE„, care combina nutritia cu sustinerea emotionala si care te ajuta sa explorezi emotionalul si a rationalul.
Scopul nu este doar de a slabi, ci si de a capata structura necesara formarii unui nou stil alimentar si de a obtine MENTINEREA greutatii.
Orice invat are dezvat.
SLABIREA este usoara. Crede-ma. Mentinerea este grea.
Iar cele peste 10.000 de ore de coaching nutritional mi-au aratat ca un comportament nou poate fi implementat, fara a apela constant la vointa.
Se poate, daca in aceasta calatorie iti va fi SIMPLU si PLACUT.