Te invit sa studiezi un material gratuit, scris într-un mod simplu și ușor de înțeles, care te va purta dincolo de informațiile cunoscute, pentru a înțelege modul în care se produc anumite procese în organism, pentru a lua ușor deciziile pentru a nu îmbătrâni prematur.

Ca să răspundem întrebării „de ce suntem muritori?”, ne-ar ajuta să răspundem intrebării „care sunt procesele care cauzează îmbătrânirea?”.

Îmbătrânirea este o parte firească și inevitabilă a vieții, nu-i așa?

Dar de ce să îmbătrânim prematur?

După cum știi, corpul nostru este compus din celule care se organizează formând țesuturi și organe. Când îmbătrânirea se instalează înseamnă cā celulele mor mai repede decât reușesc să se replice.

Procesul de imbătrânire are loc așadar la toate nivelurile: începe la nivel molecular, continuă la nivelul celular și ajunge până la nivelul organelor, ceea ce cauzează pierderea funcțiilor organelor și creșterea riscului de deces, sistemele corpului nemaifuncționând corect.

Cauzele îmbătrânirii, pe care ți le voi prezenta în cadrul acestui material, determină componentele celulei să se deterioreze, iar celula să nu mai funcționeze în mod corespunzator.

Studiile au identificat prezența a 10 actori ai îmbătrânirii, care impactează negativ metabolismul celular:

– acumularea de proteine;
– disfuncția mitocondrială;
– scurtarea și deteriorarea telomerilor;
– produșii avansați de glicare;
– celulele senecente;
– instabilitatea ADN-ului;
– declinul celulelor stem;
– comunicarea intercelulară alterată;
– dereglarea sensibilității nutritive;
– radicalii liberi.

anti-aging

Întrucât îmbătrânirea este legată de metabolism și de nutriție, și implicit de aprovizionarea cu energie și cu nutrienți a celulelor și a organelor, în cadrul prezentului GHID vei identifica metode prin care îmbătrânirea poate fi încetinită.

wpcf7.cached = 0;